Bericht geplaatst op:    6 feb 2024

Persbericht     

15 januari 2024

 

Streektaal in de spotlight: Broescursus Drèents in Bibliotheek Schoonoord

Op woensdag 28 februari om 19.30 uur organiseert Bibliotheek Schoonoord een boeiende avond over de Drentse streektaal met schrijver Anne Doornbos. De geschiedenis van de streektaal (het Nedersaksisch), de Drentse varianten en de wettelijke status van het Drents komen aan bod.

Drentse schrijver Anne Doornbos maakt tijdens de presentatie gebruik van zijn eigen verhalen, poëzie en proza. Hij zal ook toelichting geven over het Huus van de Toals, de ‘Drèentse streektaolorganisaotie’. De avond wordt afgesloten met een interactieve quiz waarin de deelnemers hun kennis van Drentse woorden en gezegden kunnen testen.

Het belooft een gezellige avond te worden waarin de rijke Drentse streektaal centraal staat. Deelname aan dit evenement is gratis, maar we vragen geïnteresseerden vriendelijk om zich van tevoren aan te melden via de website www.bibliotheekschoonoord.nl of in Bibliotheek Schoonoord zelf. Voor koffie en thee wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Over Anne Doornbos

Anne Doornbos (Erica, 1948) heeft een indrukwekkende staat van dienst als schrijver van proza, poëzie, toneel- en liedteksten, veelal in het Drèents. Van zijn hand verschenen de dichtbundels ‘Een eerder laand’ en ‘In nachten dat ik noast joe lig’. In 2018 ontving hij de Streektaolpries van het Dagblad van het Noorden voor zijn eerste Drentstalige thriller, ‘De paddenvanger’. Het succes werd gevolgd door een tweede thriller in 2021, “De man die Russisch preut”, en in 2023 is de inspecteur Rossing-serie voortgezet met “Grafgift”.

Bibliotheek Schoonoord

Wanneer:                    woensdag 28 februari 2024

Tijd:                             19:30 tot +/- 22.00 uur

 

Einde bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bibliotheek Schoonoord  Bianca Kocks (Frontoffice medewerker) 

b.kocks@biblionetdrenthe.nl  www.bibliotheekschoonoord.nl

< Ga terug naar overzicht