Over Vereniging Dorpsbelang Schoonoord.

De Vereniging Dorpsbelang Schoonoord is dé dynamische schakel die het hart van jouw dorp kloppend houdt! Als de schakel tussen gemeente en bewoners zorgen wij voor effectieve communicatie en samenwerking, waarbij we als centraal loket fungeren voor overleg en ook het toekennen van subsidies (zoals het Dorpsbudget).

De vereniging versterkt samen met jou ons reuzendorp.

De Vereniging Dorpsbelang Schoonoord zet zich vol passie in om de leefbaarheid van het dorp te waarborgen en te versterken. Door optimaal gebruik te maken van alle beschikbare middelen, hebben we afgelopen periode onder andere bijgedragen aan:

  • * De plannen voor het nieuwe MFC en de basisscholen
  • * Het bepleiten van voorrang voor dorpsbewoners bij de nieuwe huur- en koopwoningen
  • * Het opzetten van een petitie voor het behoud van milieustraat Zweeloo, waarbij we nu betrokken zijn bij onderzoek en planning
  • * Het initiëren van een lokale energiecoöperatie, die groene energie realiseren vóór en dóór Schoonoorders
  • * Het opfleuren van het dorp met sfeervolle hanging baskets, plantenbakken en kleurrijke vlaggen
  • * Het uitbrengen van een informatief krantje, 6 keer per jaar, boordevol nieuws over en voor Schoonoord

Laat jouw stem meetellen.

Sluit je aan bij de Vereniging Dorpsbelang Schoonoord en laat jouw stem horen. Praat en beslis mee over het reilen en zeilen van jouw geliefde dorp! Word lid voor slechts €10,- per huishouden per jaar en stuur een e-mail naar secretaris.dbs@schoonoord.nl.
Samen maken we Schoonoord nóg mooier en levendiger!
Enquête Dorpsvisie Schoonoord         

Beste dorpsgenoot en inwoner van ons mooie Schoonoord. Door een reeks van gevoerde gesprekken met onze gemeente over o.a. woon-, omgevings- en ondernemersbeleid, waren wij tot de conclusie gekomen dat wij voor Schoonoord een plan wilden schrijven met daarin onze visie en wensen op een duidelijke tijdlijn.

Samen met alle verenigingen van Schoonoord zijn wij van mening dat dit plan of deze visie van onze bewoners zelf moet zijn en gedragen moet worden door de meerderheid. Om die reden hebben wij een enquête samengesteld waarmee we u in de gelegenheid hebben willen stellen om inspraak te hebben op de leefbaarheid, ontwikkelingen en activiteiten van uw Schoonoord.

We hebben uw mening gevraagd over de leefbaarheid in Schoonoord. U heeft elk onderwerp kunnen kiezen om daar uw mening over te geven. U hoefde zich niet te beperken tot de voorbeelden maar om u een beetje op weg te helpen, gaven we een paar voorbeelden van onderwerpen die belangrijk zijn voor de leefbaarheid;

De beschikbaarheid van woningen in Schoonoord, de beschikbaarheid van woningen speciaal voor jongeren; de kwaliteit van het openbaar vervoer, de winkels in Schoonoord, de medische voorzieningen, de verkeersituatie in het dorp, snelheid, veiligheid, cultuur en vrijetijdsbesteding.

Deze enquête is massaal ingevuld, dank daarvoor. Uw bijdrage en betrokkenheid is heel belangrijk, daarom zullen we zeker gehoor geven aan uw wens om voor vraagstukken, die zich mogelijk in de toekomst zullen aandienen, wederom met een enquête zullen benaderen.

bestuur DBS (Dorpsbelang Schoonoord).