Bericht geplaatst op:    4 jun 2023

Postadres: Postbus 2, 7740 AA Coevorden
Telefoon 14 0524- Fax 0524-598555
info@coevorden.nl www.coevorden.nl
Bezoekadres: Kasteel 1
7741GC CoevordenOnderwerp Verkeersmaatregelen EK Wielrennen 20 t/m 24 september
Beste bewoner,
Van 20 t/m 24 september 2023 is het EK Wielrennen in Drenthe. Een prachtig topsportevenement waarmee we Drenthe als fietsprovincie nationaal en internationaal nóg meer op de kaart gaan zetten.
Daarnaast is het natuurlijk een mooie kans om al het moois dat Drenthe biedt aan een groot, internationaal publiek te laten zien!Wat gaat er gebeuren?
De gemeente Coevorden is gedurende 3 dagen, op woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 september, onderdeel van het parcours. Op vrijdag starten de vrouwen U23 vanaf de Markt in Coevorden.

Woensdag 20 september
Individuele tijdritten alle categorieën. Start Wildlands – Emmen, route via Erm, Sleen, Diphoorn, NoordSleen en de N381 terug naar Emmen. Voor de elite vrouwen en elite mannen is er een extra lus naar de rotonde bij Wezup/Zweeloo en terug.
Donderdag 21 september Mixed Team Relay profs en junioren. Start Wildlands – Emmen, route via Erm, Sleen, Diphoorn, NoordSleen en de N381 terug naar Emmen.

Vrijdag 22 september
Wegwedstrijd mannen U23. Start Hoofdstraat Hoogeveen, Alteveer, Kerkenveld, Elim, Dalerpeel, Steenwijksmoer, Coevorden, Dalen, Oosterhesselen, Benneveld, Zweeloo, Aalden, Meppen, Mantinge, Wijster, Drijber, Col du VAM.
Wegwedstrijd vrouwen U23. Start op de Markt in Coevorden, Dalen, Oosterhesselen, Benneveld, Zweeloo, Aalden, Meppen, Mantinge, Wijster, Drijber, Col du VAM.
Op zaterdag 23 en zondag 24 september zijn de wegwedstrijden van de junioren en elite vrouwen en mannen. Die starten in Meppel en Assen en gaan niet door de gemeente Coevorden.
Om dit evenement mogelijk te maken zijn wegafsluitingen en omleidingen nodig. Dit gaat vooral om het verkeer in de omgeving Erm, Sleen, Diphoorn, Noord-Sleen en Emmen. Omwonenden kunnen hierdoor overlast ervaren. Op de bijgaande kaartjes hebben we de routes en omleidingen aangegeven.

Vragen? Kom naar de inloopbijeenkomst op 29 juni.
Wij proberen als gemeente deze overlast zoveel mogelijk te beperken maar kunnen ons voorstellen dat de afsluitingen en omleidingen vragen bij u oproepen. Daarom organiseren we op donderdag 29 juni een inloopbijeenkomst. Tussen 19.00 tot 21.00 uur kunt u binnen lopen bij Restaurant Wielens in NoordSleen. We gaan graag met u in gesprek om uw vragen te beantwoorden en de afsluitingen en omleidingen toe te lichten. Heeft u op voorhand al vragen? Neem dan gerust contact met ons op. U
bereikt ons per e-mail op ekwielrennen@coevorden.nl of per telefoon op 14 0524.
Met vriendelijke groet,
Alieke Wijnholds
Beleidsmedewerker leefstijl & bewegen
Bijlagen: Routekaarten wedstrijden EK Wielrennen en de omleidingen

 

 

 

 

 

 

 

< Ga terug naar overzicht