Bericht geplaatst op:    10 feb 2023

Informatieavond voor nieuwe vrijwilligers

Stichting Het Drentse Landschap, De Hondsrug UNSECO Global Geopark en het Hunebedcentrum zijn op zoek naar praatjesmakers voor het Hondsruggebied. Houd jij van Drenthe en wil je dit enthousiasme graag delen met anderen? Ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Kom naar de informatieavond georganiseerd door deze drie organisaties op maandagavond 20 februari.

We vertellen allemaal over het Hondsruggebied. Omdat we al samenwerken en ook samen kantoor houden in Borger, is het idee ontstaan om een gezamenlijke informatieavond voor nieuwe vrijwilligers te organiseren. Op deze manier nodigen we iedereen die het Hondsruggebied een warm hart toedraagt uit om eens rond te snuffelen bij de organisaties. Zo vind je vrijwilligerswerk dat écht bij je past”. Aldus Hanna Schipper van Stichting Het Drentse Landschap.

Stichting Het Drentse Landschap
Stichting Het Drentse Landschap is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die helpen met het promoten van de stichting én vrijwilligers die gezinsactiviteiten willen organiseren.

Het promoten gebeurt vanuit 2 locaties (Borger en Orvelte) en af en toe op locaties elders in Drenthe. Het promoten zal vooral in vakanties en weekenden plaats vinden.

Heb je een beetje natuurkennis en vind je het leuk om activiteiten voor kinderen te organiseren? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken. De activiteiten zijn vooral in de weekenden en in vakanties waarbij de nadruk ligt op activiteiten in het Hunzedal. Al zijn activiteiten in/rond andere gebieden van stichting Het Drentse Landschap ook mogelijk.

Hunebedcentrum
Het Hunebedcentrum vertelt het verhaal van de oudste monumenten in Drenthe. Dat doen we met een klein team vaste medewerkers, oproepkrachten én heel veel vrijwilligers.
Wil jij ook meewerken aan onze missie om het draagvlak voor hunebedden bij onze museumbezoekers op een leuke en gastvrije manier te vergroten? Wij zoeken nieuwe vrijwilligers om een aantal van onze huidige teams uit te breiden.

Wil je graag onze gasten verwelkomen? Dan kun je aan de slag bij de entreebalie of in de museumshop. Wil je liever in de unieke setting van een prehistorisch park aan de slag? Kom dan tijdens de inloopavond informeren naar ons team Oermensen. Je kunt in die rol de inhoud induiken, maar ook kinderactiviteiten in schoolvakanties en weekenden begeleiden. Ben je graag buiten en heb je ook nog eens groene vingers? Wordt dan onderdeel van onze Tuingroep Oertijdpark die onze drie kleine prehistorische akkercomplexen onderhouden.

De Hondsrug UNESCO Global Geopark
Het Hondsruggebied is groot en uniek: de ruggen en dalen werden in de ijstijden gevormd. Een bijzondere plek met UNESCO- status. De Hondsrug UNESCO Global Geopark is namelijk het enige Geopark in Nederland!

Lijkt het je leuk om jong en oud op een interactieve manier te vertellen over het prachtige Hondsruggebied? Of werk je liever achter de schermen? We zoeken vrijwilligers voor het promotieteam, educatie, op kantoor en als gastheer/gastvrouw.

Je werkt bij ons altijd samen met andere vrijwilligers. De werktijden zijn in overleg. Kom je bij ons werken als vrijwilliger, dan krijg je van ons een opleiding aangeboden. Zo kom je goed beslagen ten ijs. Nieuwsgierig geworden? We vertellen je graag meer tijdens de inloopavond.

Programma en locatie
Maandag 20 februari bij het Hunebedcentrum in Borger (Hunebedstraat 27, 9531JV, Borger).

19.00 tot 19.30 uur: inloop met koffie/thee
19.30 tot 20.30 uur: presentaties van alle organisaties
20.30 tot 21.30 uur: interactieve informatiemarkt + bezoek tentoonstelling

Aanmelden is verplicht
Aanmelden is verplicht en kan via de website van Stichting Het Drentse Landschap tot en met 16 februari. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail.
Link voor het aanmelden: https://www.drentslandschap.nl/event/bijeenkomst-nieuwe-vrijwilligers
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

samenwerkende partijen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Ga terug naar overzicht