Bericht geplaatst op:    1 jun 2023

 

P E R S B E R I C H T

Hoogste punt bereikt bouw woningen Ellertstraat in Schoonoord

Westerbork – Deze week is het hoogste punt bereikt in de bouw van de nieuwbouwwoningen in de Ellertstraat in Schoonoord. Deze bijzondere mijlpaal werd door Woonservice en Bouwbedrijf HuneBouw (Hoogeveen) gevierd met een lekkere traktatie op de bouwplaats. Aan de Ellertstraat bouwt Woonservice tien levensloopbestendige woningen. Het gaat om een combinatie van huur- en koopwoningen. 

In Schoonoord aan de Ellertstraat stonden verouderde twee-onder-één-kap woningen. Woonservice heeft ervoor gekozen om deze woningen te slopen en te vervangen voor nieuwe duurzame woningen. De bouw van de woningen is in fases uitgevoerd. De eerste drie fases zijn de afgelopen jaren voltooid. De bouw van deze tien levensloopbestendige woningen vormt de laatste fase van dit nieuwbouwproject. In totaal heeft Woonservice in de afgelopen jaren 26 woningen gebouwd in de Ellertstraat in Schoonoord. Naar verwachting worden de laatste woningen begin 2024 opgeleverd. Rond de zomervakantie organiseert Woonservice een kijkdag voor de bewoners.

 

Levensloopbestendig

De woningen zijn allemaal levensloopbestendig. Dat betekent dat de bewoners op de begane grond kunnen wonen, koken, slapen en douchen. Alle woningen worden goed geïsoleerd en verwarmd door een warmtepomp. Michel Jager, projectleider van Woonservice: “We plaatsen op iedere woning acht zonnepanelen. Hierdoor kunnen bewoners hun eigen energie opwekken. Zo proberen wij de lasten zo laag mogelijk te houden voor de bewoners. Dat is fijn wonen.”

Winkelcentrum

De ligging van de woningen is ook perfect! Want in Schoonoord zitten onder andere een winkelcentrum en meerdere scholen en sportverenigingen. In en om Schoonoord zijn veel restaurants en terrasjes te vinden. En ook voor de natuurliefhebber is Schoonoord een fijne plek, want het ligt dichtbij diverse natuurgebieden.

 

Koop en huur

Woonservice bouwt hier een combinatie van koop- en huurwoningen. Zes woningen worden verhuurd en vier woningen zijn te koop. Sommige huurders hebben aangegeven terug te willen naar de nieuwbouw. De overige woningen zijn via Thuiskompas aangeboden en inmiddels allemaal toegewezen. De koopwoningen worden verkocht door Oosting Makelaars: www.oostingmakelaars.nl.

Bijlage: Foto hoogste punt Ellertstraat

 

 

 

 

< Ga terug naar overzicht